Hírek

 

Állandó klubok, szakkörök

 

hétfő

10.00: Meridiántorna (kivéve: július 18-án és 25-én)
18.00: Kertbarát Kör (júliusban szünet)
19.30: Örömnéptánc pároknak (bizonytalan ideig szünetel)

kedd

15.00: Szövés
17.00: Nőklub

szerda

10.00: karbantartó női torna (ősztől folytatódik)
13.00: Jazz-zongora órák (ősztől folytatódik)
16.00: Szalmafonás, csuhézás (ősztől folytatódik)
19.30: Esztergom Néptáncegyüttes próbája (várhatóan ősztől folytatódik)

csütörtök

10.00: Szenior Örömtánc (júliusban szünet)
17.30: jóga Indrával (ősztől folytatódik)

péntek

18.00: méhészek (ősztől folytatódik)

szombat

13.00: Vasútmodellező klub (havonta egyszer)
Érdeklődni: www.evmk.hu

 

Részletek

Meridiántorna

A meridián gyakorlatok az egészség és a hosszú élet titkos receptje. Annak érdekében, hogy javítsa az emberek egészségét és elősegítse a magas kor elérését, Zhu Zhongxiang professzor kifejlesztette a „3-1-2” meridián gyakorlatokat, amelyek mindenkire hatásosak és mindenki által könnyen végezhetőek. A kínai egészségfelfogás az un. akupunktúrás meridiánok létén alapszik. Egészséges emberben az életenergia akadálytalanul kering, a 12 fő és a két középvonali meridiánban. Betegség állapotában a meridiánban elakad az energia. " 3-1-2" meridián-gyakorlatok végzésével oldjuk ezeket a blokkokat. Szeretettel várja Önt Dr. Eőry Ajándok tanítványa: Kalocsai Lászlóné klubvezető. A tornán való részvétel ingyenes! Érdeklődni: 06(30)478-9210.

Szövés

keddenként 15-17 óra között felnőtteknek. A résztvevők számát behatárolja a szövőkeretek száma, ezért előzetes jelentkezés szükséges! Érdeklődni: 06(30)355-4243, 06(30)355-3150, e-mail: sz.olvasokor@gmail.com


karbantartó női torna

Minden héten szerdán 10 órától 11-ig betegséget megelőző – minden testrészt átmozgató – karbantartó női torna korhatár nélkül. Klubvezető: Kalocsai Lászlóné.

Jazz-zongora órák

Jazz-zongora, improvizáció, zeneelmélet, szolfézs oktatás szerda délután az Olvasókörben, kezdőknek és haladóknak egyaránt. Az oktatás egy órás egyéni órák keretein belül zajlik, személyre szabott tantervvel. Az órákat tartja: Vörös László jazz-zongorista. További információ: +3630-3-549-549


Hang-lélek-hagyomány: Lovász Irén Dalolóköre

Hang - lélek- hagyomány: Lovász Irén Dalolóköre havonta egy pénteken 17-től 18-ig. "Lovász Irén népdalénekes, néprajzkutató, egyetemi docens több, mint tíz éve foglalkozik a dalolás terapikus lehetőségeivel. Ezt tükrözi nagy sikerű Gyógyító hangok c. lemez sorozata, hazai és nemzetközi kutatásai, zeneterápiás egyetemi előadásai valamint tíz éve működő dalolóköre. Az évek során kikísérletezte, kidolgozta és folyamatosan alkalmazza saját hangterápiás elméletét és módszerét, mely a magyar néphagyományban gyökerezik, de más archaikus kultúrák tudására, éneklési gyakorlatára, valamint nemzetközi kutatásokra és saját tapasztalataira épül. Most az esztergomi közönségnek is lehetősége van a rendszeres közös dalolás jótékony hatásainak megtapasztalására: Az éneklés testi-lelki öröméért, egészségünk és harmóniánk fenntartásáért, az ősök hagyatékának megismeréséért, hagyományainkban és önmagunkban rejlő értékek és erők felfedezéséért rendszeresen összegyűlhetünk közösen dalolni!"

@ 2013 Szentgyörgymezői Olvasókör